Izviđači Srbije u zemlji Izlazećeg sunca

japan-worldjambo-100


Opširnije...Izviđači Srbije, članovi kontigenta Saveza izviđača Srbije za učešće na Svetskoj izviđačkoj Smotri – Džemobriju u Japanu, već 8 dana deo su najveće međunarodne izviđačke aktivnosti. Njih 53 u prethodnom periodu upoznalo je veliki broj izviđača iz nekoliko zemalja, sa svih strana sveta.

Treći dan njihovog boravka na Džemboriju obeležila je i ceremonija zvaničnog otvaranja programa 23. Svetske izviđačke smotre u Japanu. U toku dana, pre ceremonije otvaranja, izviđači Srbije obišli su Svetski izviđački centar, tj. mesto gde svaka zemlja prezentuje svoju izviđačku organizaciju i svoju tradiciju.

Opširnije...

Učešće kontigenta Saveza izviđača Srbije na Svetskoj smotri izviđača u Japanu

japan-worldjambo-100Opširnije...Predstavnici Saveza izviđača Srbije (SIS) otputovali su danas oko 15 časova u Japan, gde će učestvovati na Svetskoj smotri izviđača, poznatijoj kao Džembori (Jamboree).

Ova najveća međaunarodna izviđačka aktivnosti u organizaciji Svetskog skautskog pokreta (World organization of the scouts movement - WOSM) biće održana u periodu od 28. jula do 8. avgusta 2015. godine u Kirara-hami, u prefekturi Jamaguči u Japanu.

Svetska smotra izviđača u Japanu okupiće više od 30 000 mladih, uzrasta od 14 do 18 godina i oko 8 hiljada odraslih volontera iz preko 160 zemalja sveta oko zajedničke teme izvedene iz japanske reči „ VA – Duh zajedništva".

Savez izviđača Srbije na svetskom Džemboriju predstavljaće pedeset i dvoje, njih trideset i šestoro mladih uzrasta od 14 do 18 godina, i 9 volontera starijih od 19 godina kojiće učestvovati u izvođenju aktivnosti Smotre.

Pored njih, kontigent od 52 člana SIS čini i 5 vodnika – koordinatora koji će brinuti o maloletnim učesnicima, kao i četvoročlani štab kondigenta, tj. koordinacioni tim celog kontienta SIS.

Opširnije...

Obustavljen postupak javne nabavke

sis logojapan-worldjambo-100Komisija određena za otvaranje ponuda javne nabavke male vrednosti obustavlja postupak javne nabavke male vrednosti br. 01/2014 za nabavku dobara i to „Nabavku odevnih i upotrebnih predmeta" a za potrebe Saveza izviđača Srbije.

Preuzmi Odluku (pdf)

Dodatne informacije za pripremanje ponude

sis logoObjavljujemo dodatne informacije i pojašnjenja u vezi sa pripremanjem ponuda za opremanje Kontingenta Saveza izviđača Srbije za predstojeći Svetski skautski džembori.

Kliknite ovde.

Bilten za Džembori br.4

sis logoŠtab kontingenta Saveza za učešće na 23. Svetskom skautskom džemboriju u Japanu pripremio je Bilten kontingenta broj 4.

U Biltenu možete pronaći deteljne informacije o toku priprema za učešće na ovom velikom izviđačkom događaju.

Preuzmi Bilten br.4

Pripreme za učešće na Džemboriju

sis logojapan-worldjambo-100Za učešće na 23. Džemboriju u Japanu prijavilo se oko 60 izviđača i planinki.

Štab kontingenta je napravio plan priprema koji se uspešno realizuje. U sklopu priprema održan je sastanak u ambasadi zemlje domaćina.

Preuzmi Izveštaj

Bilten za Džembori br.3

sis logo


Novo! Izašao je bilten br. 3. U njemu se detaljnije možete upoznati sa produženim rokom prijave za učešće na Džemboriju 2015.

Takodje, saznaćete više o najvećem okupljanju izviđača i hronologiju njegovog održavanja.

Preuzmi bilten br.3

Bilten br.2 kontigenta za Svetski džembori 2015.g.

sis logoIzašao i bilten broj dva! U ovom izdanju možete naći uzrasne granice, šta je sve uračunato u kotizaciju za učesnike i vodnike a šta za međunarodni servisi tim i primer uplatnice.

Prijave mogu da počnu :)

Preuzmite: Bilten br. 2 (pdf)

Prijava za 23. Svetski skautski Džembori

sis logoDrage planinke i izviđači,

Veliko nam je zadovoljstvo da Vas obavestimo da je prijava za 23. Svetski skautski Džembori izašla.

Prijavu možete preuzeti ovdeDa bi se otvorila prijava, neophodna je novija verzija programa Adobe - Acrobat Reader. Možete je besplatno preuzeti sa njihovog oficijelnog sajta. Uzrasne kategorije učesnika kao i dinaminku i način plaćanja možete preuzeti ovde.

Sve prijave se popunjavaju elektronski, ali se posle štampaju i pečatiraju i tako skenirane šalju na zvanični e-mail Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Žiro račun i primer uplatnice biće objavljen u ponedeljak 10.februara 2014. god.

Bilten našeg kontigenta za Svetski Džembori 2015.g.

sis logojap-23jam-logoOvo je početak naših priprema, organizacije i sklapanja kontigenta izviđača iz Srbije te je u tu svrhu, da bi se lakše ostvarila komunikacija i dogovor oformljen ovaj bilten.

Preuzmite: Bilten br. 1 (pdf)

Kontakt

Savez izviđača Srbije
11050 Beograd
Bulevar umetnosti 27
PF 7
Tel: +381.11.269.51.99
Email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Izviđači Srbije

Izviđači Srbije su vodeća organizacija mladih i za mlade u Republici Srbiji, koja nudi izazovne programe za devojčice, dečake i mlade uzrasta od 7 do 25 godina starosti u nekoliko hiljada izviđačkih radnih jedinica organizovanih u više od 50 odreda.

Copyright ©2013 Savez izvidjaca Srbije | Bulevar Umetnosti 27 | 11150 Novi Beograd | Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.  
Developed by: iMedia