U Starčevu održan DIV 2017

nedelja, 09 jul 2017

DIV-2017-100Protekla četiri dana, gradić u Vojdovdini, Starčevo i starčevački izviđači bili su domaći ovogodišnjeg Državnog izviđačkog višeboja. U periodu od 6. do 9. jula 2017. godine Savez izviđača Srbije u partnerstvu sa Odredom izviđača "Nadel" iz Starčeva, domaćinom DIV-a, organizovao je DIV 2017. Ova Savezna aktivnost okupila je 17 ekipa razvrstanih u 4 takmičarske kategorije - mlađih izviđača i mlađih planinki (mladi uzrasta od 11 do 15 godina) i kategorije starijih izviđača i starijih planinki (mladi od 15 do 19 godina).

Učešće na ovogodišnjem Državnom izviđačkom višeboju uzele su ekipe iz Odreda izviđača "Mija Stanimirović" iz Niša, Odreda izviđača "Josif Pančić" Niš, OI "Lola" Niš, OI "Žarko Zrenjani Uča" iz Bele Crkve, OI "Đorđe Simeonović" Zaječar, OI "Proka Sredojev" Kikinda, OI "Sandžak" iz Novog Pazara, OI "Ratko Vujović Čoče" iz Beograda, Odreda izviđača "Remizijana" iz Bele Palanke, OI "Nadel" iz Starčeva i OI "Zavičaj 1093" Vranje. Oni su imali priliku da provere svoje znanje i uspešno reše zadatke iz orijentacije, topografije, pravljenja zaklona i konačišta i spremanja obroka, prve pomoći, te višebojskih disciplina poput signalizacije morzeom i semaforom.

Na vogodišnjem višeboju učestvovalo je oko 200 izviđača, od čega je 85 mladih bilo raspoređeno u 17 takmičarskih ekipa, od kojih je jedna bila van konkurencije.

Takmičarsku komisiju "DIV 2017" činili su Vladimir Popović predsednik takmičarske komisije, Aleksandar Antić članovi OI "Đorđe Simeonović", Predrag Katić član OI "Ratko Vujović Čoče", Marko Seferović, Dimitrije Džunić, Antonije Antić članovi Odreda izviđača "Lola", te Petar Pejović i Jovan Petrović članovi OI "Josif Pančić".

Otvaranju i zatavarnju DIV-a prisustvovali su članovi Starešinstva SIS Momčilo Petković, poverenik Starešinstva SIS za DIV, Vladimir Obešva i Dejan Pantić, zatim Nenad Jovanovski Načelnik SIS i Teodora Despotović članica sekretarijata SIS.

U toku zatvaranja Državnog izviđačkog višeboja, uručeni su diplome, medalje i pehari izviđačima i planinkama, koji su u svojim kategorijama pokazali najbolje znanje iz topografije, orijentacije, signalizacije i prve pomoći.

Bodovnu listu pogledajte ovde.

Kontakt

Savez izviđača Srbije
11050 Beograd
Bulevar umetnosti 27
PF 7
Tel: +381.11.269.51.99
Email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Izviđači Srbije

Izviđači Srbije su vodeća organizacija mladih i za mlade u Republici Srbiji, koja nudi izazovne programe za devojčice, dečake i mlade uzrasta od 7 do 25 godina starosti u nekoliko hiljada izviđačkih radnih jedinica organizovanih u više od 50 odreda.

Copyright ©2013 Savez izvidjaca Srbije | Bulevar Umetnosti 27 | 11150 Novi Beograd | Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.  
Developed by: iMedia