Predsedavajući Evropskog skautskog regiona posetio izviđače Srbije

sreda, 22 novembar 2017

ESR poseta SIS SIGNTokom redovne godišnje posete članova Evropskog skautsko regiona nacionalnim savezima izviđača i Savez izviđača Srbije posetio Kevin Kamiliari predsedavajući ESR-om. Tokom proteklog vikenda Kamiliari, kontakt osoba Saveza izviđača Srbije u Evropskom skautskom regionu tokom posete najpre je imao sastanak u kancelariji Saveza sa Tanjom Janković starešinom SIS i Marijanom Tonić zamenicom starešine SIS.

Nakon Beograda, Kevin Kamiliari je posetio i izviđače Niša. U okviru te posete najper je upriličen sastanak sa Gradonačelnikom Niša, Darkom Bulatovićem i gradskim većnikom Milošem Miloševićem. Sastanku su pored Kamiliaria prisustvovali i starešina SIS Tanja Janković, starešina SIGN Momčilo Petković i načelnik SIS Nenad Jovanovski. Tokom sastanka bilo je reči o usesima svetske i evropske skautske organizacije, ali i izviđačke organizacije u Srbiji i Nišu. Takođe, sa gradonačelnikom se razgovaralo i tome kako grad može pomoći rad izviđača Niša, čije zalaganje je Grad Niš prepoznao kao značajnu u volonterskom radu sa decom i mladima. 

Tokom posete Nišu, predsedavajući ESR, starešina i načelnik SIS, prustvovali su otvaranju akcije "Voždovi dani", nakon čega su prisustvovali Savetovanju Saveza izviđača grada Niša. Tokom Savetovanja Kamilieri, Janković i Jovanovski imali su priliku da razgovaraju satrešinstvom i načelstvom SIGN o radu izviđačke organizacije u Nišu, saradnji sa prosvetnim institucijama, trenutnom položaju izviđačke organizacije Niša u samom gradu, ali i o ulozi roditelja članova izviđačkih odreda u Nišu u radu organizacije.

Kontakt

Savez izviđača Srbije
11050 Beograd
Bulevar umetnosti 27
PF 7
Tel: +381.11.269.51.99
Email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Izviđači Srbije

Izviđači Srbije su vodeća organizacija mladih i za mlade u Republici Srbiji, koja nudi izazovne programe za devojčice, dečake i mlade uzrasta od 7 do 25 godina starosti u nekoliko hiljada izviđačkih radnih jedinica organizovanih u više od 50 odreda.

Copyright ©2013 Savez izvidjaca Srbije | Bulevar Umetnosti 27 | 11150 Novi Beograd | Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.  
Developed by: iMedia