Na Ohridu održan trening za standarde kvaliteta u izviđačkom pokretu

sreda, 04 oktobar 2017

sis logoIzviđački centar "Ohrid" u periodu od 29.9 - 1.10.2017. godine bio je domaćin treninga za GSAT samoprocenu. Sastanku su u ime Saveza izviđača Srbije (SIS) prisustvovale Tanja Janković, starešina SIS, Marijana Tonić, zamenica starešine SIS i Ivana Andrašević, generalna sekretarka SIS.

GSAT tj. Global Support Assessment Tool, predstavlja stanrade kvaliteta Svetske organizacije skautskog pokreta (WOSM). U toku treninga naglašen je značaj sprovođenja procene nacionalnih organizacija sa ciljem sticanja uvida koliko je nacionalni savezi usaglašena sa međunarodnom gobrom praksom po pitanju upravljanja i kvaliteta izviđaštva.

GSAT Samoprocena će pomoći rukovodstvu da sagleda najvažnije izazove u organizaciji i na osnovu toga mogućnost dobijanja podrške WOSM u njihovom prevazilaženju. Jake strane i primeri dobre prakse mogu da budu preporuka drugim organizacijama. Jedan od benefita je i sticanje sertifikata kompanije SGS koja je vodeća kompanija u svetu u proceni kvaliteta organizacija civilnog društva, a koja je i razvila ovaj standard.

Dobijanjem ovog sertifikata potvrđuje se stepen kvaliteta organizacije što je veoma značajno za nastup prema spoljašnjim zainteresovanim stranama i donatorima.

Gsat trening ohrid 1Gsat trening ohrid 2

Kontakt

Savez izviđača Srbije
11050 Beograd
Bulevar umetnosti 27
PF 7
Tel: +381.11.269.51.99
Email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Izviđači Srbije

Izviđači Srbije su vodeća organizacija mladih i za mlade u Republici Srbiji, koja nudi izazovne programe za devojčice, dečake i mlade uzrasta od 7 do 25 godina starosti u nekoliko hiljada izviđačkih radnih jedinica organizovanih u više od 50 odreda.

Copyright ©2013 Savez izvidjaca Srbije | Bulevar Umetnosti 27 | 11150 Novi Beograd | Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.  
Developed by: iMedia